Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends FloraHolland zwijgt in alle talen. Is dat verstandig?

FloraHolland zwijgt in alle talen. Is dat verstandig?

2

Royal FloraHolland doet er het zwijgen toe over het conflict met de actiegroep Behoud de Plantenklok. Ik ving de afgelopen weken al diverse malen bot bij de veiling toen ik ze om commentaar vroeg. ’Een (mogelijke) extra alv is een interne zaak en daarom wordt er niet met de media of anderen over gecommuniceerd’, luidde het steeds. Is dat verstandig?

Ooit was ik in Kenia en klopte aan bij Oserian, een grote bloemenkwekerij in Naivasha. Prachtig bedrijf met een mooie filosofie. Een paar maanden later stond de Keuringsdienst van Waarde er voor de poort. Ze werd niet binnengelaten.

Het enige dat de kijker van Oserian door de Keuringdienst kreeg voorgeschoteld was een hoog hek met nors kijkende, gewapende soldaten ervoor. Een onherkenbare medewerker spuwde in een armzalig hutje zijn gal over het bedrijf. Het kwaad was geschied. Het onterechte beeld dat op tv ontstond was dat Oserian niet deugde en dat ze wat te verbergen had. Waarom zou ze anders niet willen meewerken?

Het enige dat de media uit de mond van FloraHolland kunnen optekenen in berichten over Behoud de Plantenklok is dat ze niet wil reageren. Ook EenVandaag moest het doen met een kort statement. Ik heb nog geen boze veilingmensen in legergroen met uzi’s kunnen ontwaren voor de vele gebouwen van de veiling, maar een eenzijdig beeld over de kwestie met het beeldveilen op de plantenklok ligt op de loer. De actiegroep is immers niet te beroerd om de pers te woord te staan.

Misschien bedenkt de veiling zich. Ik bel de persvoorlichter komende week gewoon nog een keer.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PaulLouis Bakker Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
C.F.F. Bakker & Zn. BV
Lid
C.F.F. Bakker & Zn. BV

Arie heb je de “kwade ” tuinder in Nieuwsuur gezien. Dan is het kwaad al geschied. Moet je nu werkelijk met zulke argumenten discussiëren? Een schande hoe deze tuinder ons belachelijk maakt als branche!

Paul
Gast
Paul

helemaal eens met Louis. De klokkopers konden nog argumenten presenteren die steek houden. De kweker heeft jammer genoeg niet goed kunnen uitleggen wat nu precies de bezwaren zijn. Een compromis waarbij de kwekers tijd gegund wordt om zich klaar te stomen voor de digitale toekomst waaraan ze, of ze willen of niet, deel van zullen uitmaken ligt voor de hand. Mocht dezelfde kweker in de ALV het hoogste woord voeren, dan hoop ik dat het een fatsoenlijke vergadering blijft en de standpunten over en weer goed in beeld blijven voor alle leden. Geschreeuw leidt ook hier tot niets.