Royal FloraHolland: ’Het lek op FloraMondo is gedicht’

Royal FloraHolland is blij dat Kees van Egmond in zijn column in het Vakblad voor de Bloemisterij melding doet van een lek in FloraMondo. De veiling is geschrokken en meldt dat datasecurity topprioriteit is. Het lek is inmiddels gedicht.

FloraHolland geeft aan dat datasecurity op de digitale platforms de primaire verantwoordelijkheid van de veiling is. „Dit is ook in het belang van alle gebruikers. Het is belangrijk dat we direct worden gewaarschuwd en maatregelen kunnen nemen. Een bedankje aan Kees is op zijn plaats”, zegt CIO André van der Linden.

Het lek heeft kortstondig bestaan en is gedicht. FloraHolland heeft vastgesteld hoe vaak er is ingelogd. Van der Linden: „Dat aantal is zo minimaal dat er geen reden is tot bezorgdheid.”

De veiling heeft direct de procedures aangescherpt. De casus is intern behandeld en beoordeeld door de functionaris gegevensbescherming. Dit is degene die binnen Royal FloraHolland toezicht houdt op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze functionaris heeft vastgesteld dat een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens nu niet nodig is.

Lees de hele column van Kees van Egmond hier.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties