Floricode komt met Sierteelt Logistiek Label

Floricode heeft een nieuw Sierteelt Logistiek Label ontwikkeld. Het label komt volgens Floricode tegemoet aan de wens tot gestandaardiseerde data-uitwisseling van kwekers en handelaren die met name aan (internationale) retailers leveren.

Het Sierteelt Logistiek Label werd op 22 januari gepresenteerd tijdens de relatiedag van Floricode in Boskoop. Het label is ontwikkeld door GS1 in opdracht van Floricode. Namens GS1 zei Loek Boortman ervan overtuigd te zijn dat het nieuwe Sierteelt Logistiek Label veel andere brieven, labels en codes overbodig maakt. „Ik kan u verzekeren dat dit label gaat werken voor de internationale retail.”

Namens handelaar Royal Lemkes plakte Michel van Veen, directeur Logistiek & IT symbolisch een Sierteelt Logistiek Label op een kar lavendel. „Wij werken al een tijdje met het label en ik ben blij dat we voor onze sector nu echt één taal hebben”, zei hij.

Internationaal gestandaardiseerd

Volgens Floricode beschikt de sierteelt met het Sierteelt Logistiek Label nu over een standaard waardoor karren en fusten voorzien kunnen worden van labels met daarop barcodes. De lay-out van de labels en de barcodes zijn internationaal gestandaardiseerd en zijn daarmee toepasbaar in de hele logistiek van kweker, veiling, exporteur, transporteurs tot en met de retailer. Informatie tussen partijen wordt volgens Floricode snel en foutloos uitgewisseld waardoor de logistieke afhandeling en tracking & tracing worden geoptimaliseerd.

Bron: De Boomkwekerij