Floriday gaat kwekers uitleg geven over nieuwe EAB  

Royal FloraHolland geeft aan dat zij de komende tijd alle kwekers gaan benaderen die van de EAB-functionaliteit in Floriday gebruik maken. De veiling wil uitleg geven en verbeteringen ophalen. Een groep telers vindt de nieuwe manier van werken nu te omslachtig.

Sommige telers die in Floriday hun EAB aanmaken, vinden de nieuwe manier van werken nu veel tijd kosten. FloraHolland geeft aan dat de nieuwe EAB-functie tot stand is gekomen door gekomen door middel van sessies met verschillende kwekers. Ook nu nog heeft de veiling wekelijks zo’n 500 contactmomenten met gebruikers voor feedback. „Door de diversiteit aan gebruikers zijn de wensen erg uiteenlopend. Het is een uitdaging is om dit op de juiste manier te verwerken in Floriday”, zegt Jefry van den Hoeven.

De veiling heeft binnen Floriday gekozen voor een nieuwe EAB. Van den Hoeven: „De gebruikte standaarden zijn al decennia in gebruik en zijn nooit gelijk getrokken over de verschillende veillocaties. Wat we binnen Floriday aanbieden, moet vandaag werken met de bestaande standaarden en tegelijkertijd de basis leggen voor een nieuwe standaard voor alle veillocaties.”

Daarnaast geeft FloraHolland dat er onder de kopers is behoefte is aan meer informatie over de producten die ze aan de klok kopen, zeker doordat veel inkopers niet meer fysiek aanwezig zijn op de tribune. „De huidige EAB is hiervoor niet geschikt”, geeft Van den Hoeven aan.

Benieuwd hoe telers tegen de nieuwe EAB aankijken? Lees het artikel hier of in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 25.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties