‘Floriday: ik kom er steeds beter in’

Het is net kwart voor zes in de morgen als mijn telefoon voor de eerste keer gaat. Een koper. ‘Kees, er staat hier een kar bloemen van jullie, maar die heb ik gisteren ook al gehad. Een dag te vroeg weliswaar, maar deze is nu over. Wat moet ik er mee doen?’
 

Heb ik al een keer gezegd hoe blij ik ben met Floriday? Nou, bij deze dan. Ik ga er steeds meer in komen. Met dank aan de helpdeskmedewerkers. Die zijn nooit te beroerd om een ongeduldige kweker te woord te staan. Ze geven adviezen waar je iets aan hebt. Ik raad het iedereen aan: zie je door de bomen het bos niet meer, bel ze op. Bestook ze in de chat. Je wordt er alleen maar beter van.

Ik heb de afgelopen maanden weer geleerd dat een nieuw programma gewoon even wennen is. Roep niet te snel dat het niet deugt, maar vertrouw erop dat we met elkaar in een leerproces zitten. En heb je verbeterpunten? Het kan even duren, maar er wordt echt iets mee gedaan.

Neem nu die bellende koper. Met een paar minuten was het geregeld. Via Floriday annuleerde ik de order die ik de vorige dag had ingevoerd. Daarna maakte ik een nieuwe klokbrief die ik hem via de mail deed toekomen. Hij was zo aardig om de brief af te drukken, hing hem aan de kar en zorgde ervoor dat de bloemen de volgende dag geveild werden. Super toch? Alles digitaal, mede mogelijk gemaakt door Floriday.

Dat nieuwe ecosysteem van FloraHolland moet de veiling toekomstbestendig maken. Ervoor zorgen dat wij als coöperatie de spil blijven waar de sierteelthandel om draait. Daar zijn wel wat zorgen over, dat blijkt uit de lidmaatschapdiscussie die opnieuw is aangezwengeld. Hoe zorg je ervoor dat je als veiling interessant genoeg blijft voor kwekers en kopers. Gemakkelijke antwoorden zijn niet te geven. Het is een zoektocht naar een passende oplossing voor elke aanvoerder en afnemer. Dat vraagt om maatwerk. En om begrip over en weer.

Ik weet zeker dat het helpt als we Floriday steeds beter onder de knie krijgen. Op waarde gaan schatten. Toch die helpdesk maar eens bellen!

Kees van Egmond

Lees hier meer columns van Kees.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties