Florismart start eigen veiling voor kweker en bloemist

Telers die bloemen verhandelen via Florismart en producten over hebben, kunnen dit vanaf nu ook veilen via het digitale platform. Bloemisten kunnen op deze manier tegen een gereduceerd tarief bloemen inkopen.

Via het pre-order systeem bestellen bloemisten de producten van telers vooruit. Mocht een teler een partij bloemen hebben dat nog niet verkocht is, dan kan de kweker er vanaf nu ook voor kiezen de producten te gaan veilen via het systeem. „Een kweker uit Colombia of Kenia stuurt  altijd een grote hoeveelheid naar Engeland. Een deel daarvan is al verkocht aan onze Engelse bloemisten en een deel behoort tot het zogenoemde overschot aan bloemen. Telers hebben hier regelmatig me te maken. Vooral na een piekperiode. Normaal gesproken worden deze overschotten goedkoop aangeboden aan handelaren, maar Florismart vindt het juist belangrijk om deze bloemen alsnog aan bloemisten te verkopen, zodat zij ook van de gunstigere tarieven kunnen profiteren”, aldus Dianne Ramakers. De ‘mini-veiling’ op Florismart werkt net als een gewone veiling. Over een bepaald looptijd loopt de prijs af.

Florismart is een digitaal platform die  bloemisten toegang geeft tot producten van verschillende leveranciers. Kwekers kunnen zelf producten aanbieden, de prijs, het soort product en de hoeveelheid bepalen. Bloemisten kunnen via dit platform kleine aantallen inkopen. Florismart zorgt ervoor dat alles samen wordt bezorgd in één bestelling. Momenteel is Florismart actief in Engeland en Duitsland. Binnenkort kunnen Nederlandse bloemisten gaan inkopen via deze digitale marktplaats.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties