Florius start met bloemenkwekerij in Colombia

Florius Flowers heeft een overeenkomst gesloten voor het langdurig leasen van land in de Valley del Cauca in Colombia. Het bedrijf dat veronica en hypericum teelt in Ethiopië en Kenia wil vanuit Colombia de Amerikaanse markt gaan bedienen.

De ondertekening van de overeenkomst door de directeuren van Florius, Bas Vloet en Julian Perez, met de Colombiaanse Special Asset Company SAE vond plaats onder toezicht van minister-president Mark Rutte, die deel uit maakt van een Nederlandse handelsmissie in Colombia.

Minister-president Mark Rutte, Hans de Boer van VNO-NCW en Bas Vloet, directeur Florius Flowers.

Florius zocht zeven jaar naar de mogelijkheden om in Colombia een farm te starten. Nu heeft ze bewust voor de Colombiaanse koffieregio gekozen vanwege de strategische ligging, klimatologische omstandigheden en de steun die ze krijgt van lokale, regionale en landelijke overheden.

Een klein deel van het land dat Florius least wordt aangewend om bloemen te produceren. De productie van bloemen zal ze combineren met het behoud van de natuur, bosbeheer en veehouderij. Florius werkt in tien jaar tijd toe naar een productie-areaal van 100 ha, maar veel hangt af van hoe het project loopt.

Zeetransport

Doel van Florius is om de eerste Hypericum Coco en Veroncia Smart series in juli 2020 te oogsten. De bloemen zijn voornamelijk bestemd voor de Amerikaanse markt. Transport zal plaatsvinden door middel van zeetransport.

Florius Flowers is meer dan twintig jaar actief in de sierteelt. Ze veredelt, produceert en verhandelt de Hypericum Coco Series en de Veronica Smart Series. Florius Flowers is momenteel actief op zes farms in Kenia en Ethiopië.

In Ethiopië least Florius meer dan 350 ha land waarvan 45 ha voor sierteelt wordt gebruikt. De rest is natuurreservaat. De farm in Naivasha telt 600 ha, 8% daarvan is in gebruik voor de bloementeelt, de rest is natuur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties