‘Floriway biedt kans transport te optimaliseren’

Digitale innovaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het verduurzamen van het transport over de weg van sierteeltproducten. Dat zegt Peter Ravensbergen, Expertiseleider Tuinbouw bij Wageningen University & Research (WUR) in een interview in de speciale bijlage van Hortipoint ‘Transport in beweging‘. En om die digitale innovaties met succes in te kunnen zetten in de handelsketen, is samenwerking nodig. Hij is dan ook positief over het ontstaan van Floriway.

Ravensbergen noemt als voorbeeld van digitale innovaties ICT-platforms waarbinnen verladers en transporteurs gegevens kunnen delen. Dat maakt het mogelijk transporten te bundelen, om zo te zorgen voor volle vrachtwagens, lagere CO2-emissies en minder filedruk. Ook kan zo kostenreductie worden bewerkstelligd.

Slim samenwerken, dat is waar het om draait, meent de wetenschapper. „In dat opzicht ben ik dan ook positief over een initiatief als Floriway, de joint venture van De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans samen met Royal FloraHolland. Dit biedt kansen om de logistieke keten verder te optimaliseren.”

Lees verder in het artikel ‘Sleutel tot verduurzaming ligt in verbinden ICT en logistiek‘ in de bijlage ‘Transport in beweging‘. Deze bijlage is ook in te zien voor niet-abonnees.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick Ehlers
Patrick Ehlers
2 jaren geleden

Wat een onzin artikel over transport en CO2 reductie. Susanna Jones kan al jaren varen en dat gaat prima, ze heeft zelfs een Europees octrooi daarop. Dat de sector, haar jaren aanvalt en probeert weg te zetten betekend niet dat het niet kan. Schandalig eigenlijk dat Ravensbergen dat niet noemt.