FNV staakt onderhandelingen cao Glastuinbouw

FNV Agrarisch Groen gaat voorlopig niet onderhandelen over een nieuwe cao Glastuinbouw. De kloof is te groot tussen de inzet van werkgevers met alleen verslechteringen en de inzet van de FNV. Daarom roept de FNV de werkgevers op om met een nieuwe inzet te komen.

De FNV zet voor de cao van 2020 in op 5% loonsverhoging, het mogelijk maken van vroegpensioen voor zware beroepen en de toepassing van één fatsoenlijk loongebouw. De werkgevers zetten enkel in op verslechteringen: meer flex en meer korte contracten, het later oproepen van oproepkrachten en het intrekken van verschillende premies. Ook stellen ze voor om te morrelen aan de transitievergoeding bij ontslag en de doorbetaling van langdurig zieken.

Sander Martins, bestuurder FNV Agrarisch Groen: ‘Uit de zeven verslechteringsvoorstellen van de werkgevers blijkt geen enkel respect voor hun medewerkers. Het gaat alleen om nemen, er staat niets van perspectief of investering tegenover. De voorstellen staan zo ver af van onze redelijke inzet, dat wij onderhandelen niet mogelijk achten. Wij gaan in overleg met onze leden over deze situatie.’

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties