Focus op geurende hyacint blijkt goede keuze

Op Keukenhof won Straathof Flowers de noviteitenprijs met de creatie die Astrid van de Berg maakte van hun snijhyacinten. „Toevallig hadden we extra veel noviteiten in bloei”, licht teler John Straathof toe. Nieuw sortiment vindt hij belangrijk. Zijn klanten waarderen dat. De bollenkraam, die vooral bestemd is voor eigen afbroei, zal daarom blijven vernieuwen. Net als de bedrijfsvoering.

Een opvallend element in de plukhal bij Straathof Flowers is een rozenbosmachine. Hij staat pal naast de plek waar medewerkers de ontbolde en gewassen snijhyacinten handmatig sorteren, bossen en verpakken. Enkele stelen hangen in de haken van de bosmachine, met de bloemen naar beneden.

Teler John Straathof heeft de machine ooit tweedehands gekocht. Waarschijnlijk begint hij komend seizoen met machinaal sorteren op lengte. „Het ontbollen hebben we al zelf verbeterd. Onze zelfgebouwde ontboller heeft twintig uitstekers. Dat draait rustiger dan een standaardmachine met drie uitstekers en scheef snijden gebeurt nu niet meer.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties