‘Fysiek veilen op Rijnsburg moet behouden blijven’

De gebroeders Karel en Jan Dijkstra telen forsythia, pioen en pluischrysanten in het Noord-Hollandse Hem. Zij kunnen zich volledig vinden in het plan van bloemist Pieter Straathof om in Rijnsburg fysiek veilen te behouden voor kleine en middelgrote kwekers en kopers, schrijven de broers in een ingezonden e-mail.

„Bij deze willen wij graag reageren op het artikel in de Bloemisterij 52 -53 ‘De plannen voor landelijk veilen bezorgen me slapeloze nachten’. Wij staan volledig achter de zienswijze van bloemist Pieter Straathof.  Bij de kleinere veilingen is een goede ‘wave’ van kleine kopers en aanvoerders bijeen en een betere, meer overzichtelijke prijszetting. Het beste is dat Royal FloraHolland op Aalsmeer en Naaldwijk massaproducten –  de steeltjes –  landelijk veilt voor de retail en export en dat ze op Rijnsburg fysiek veilt voor de kleinere kopers en kwekers.

Rijnsburg is van oudsher dé bloemenveiling voor kwaliteitsbloemen en de meeste noviteiten worden daar geveild. Op dit moment zijn er meer dan 100.000 productcodes en de exclusieve producten komen beter tot hun recht op Rijnsburg, Plantion en Veiling Rhein-Maas. De massa-aanvoer van de top 15 producten komt beter tot hun recht op Aalsmeer en Naaldwijk.  Wij zijn niet voor niets in 1985 overgegaan van Bloemenveiling ’t Centrum in Beverwijk naar Flora Rijnsburg. Rijnsburg is samen met Kennemerland het bloemenhart van Nederland. Daar zijn kwekers en kopers nog steeds een.

We moeten de toekomst van de veiling niet laten bepalen door de drammers uit de ICT wereld. Pas op de plaats is het beste. We moeten goed nadenken over wat de beste mogelijkheden voor de kopers en kwekers zijn.”

Gebr. K & JJ Dijkstra, Hem

Het interview met Pieter Dijkstra kun je hier lezen in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lex van der Zwet
Lex van der Zwet
15 dagen geleden

Hellemaal eens met deze mannen ,wij moeten ons niet gek laten maken door mensen die de taal van echte kwekers niet spreken!!!!!!!!!

Lex van der Zwet