Geen begonia’s, maar I’CONIA’s

    Arjo Maat van de firma Maat in ’s-Gravenzande verkoopt Begonia Miss Malibu, Miss Montreal en First Kiss vanaf dit seizoen onder de naam I’CONIA. De naam past volgens Maat uitstekend bij de hybrides, die volgens hem de Mercedessen zijn onder de begonia’s.

    Betere vertakking, grotere bloemen, minder bloemrui tijdens de transportfase en op de winkelvloer, somde Maat de positieve kenmerken van Miss Malibu, Miss Montreal en First Kiss op. Omdat deze drie begonia’s van Dummen Orange hybriden zijn, is het een totaal ander product, aldus Maat. Alle reden om ze middels een merknaam herkenbaar in de markt te zetten. Misschien moeten we ze geen begonia meer noemen, opperde Maat op de FloraHolland Seasonal Trade Fair in Naaldwijk.

    De ‘I’ van I’CONIA is een knipoog naar de i-pad, i-pod, i-phone et cetera. En I’CONIA in zijn geheel staat voor ikoon. Maat is de enige die I’CONIA voert in Nederland. Of hij de enige is met Miss Malibu, de winnaar van de FleuroStar, weet hij niet. Maat komt in week 16, 17 in productie. Overigens zit First Kiss in de voorselectie voor de nominaties van de Glazen Tulp.