Bloem en Blad Corona Geen FlowerTrials, wel FleuroStar competitie

Geen FlowerTrials, wel FleuroStar competitie

0

Door de coronacrisis zijn de FlowerTrials geannuleerd. Daardoor kan de FleuroStar Contest niet plaatsvinden in het klassieke format. Gezien er geen mogelijkheid is om plant displays op te bouwen op verscheidene locaties, wordt de competitie dit jaar digitaal georganiseerd. Alle kandidaten- en winnaarspromotie vindt plaats via de vakmedia en social media. Een online wedstrijd waarborgt de continuïteit van dit event in de sierteelt met een concept dat is aangepast aan de huidige realiteit.

De winnaar wordt de variëteit met de hoogste gemiddelde score op handelspotentieel en aantrekkelijkheid op het verkooppunt. Meer dan 30 professionals uit veredeling, productie en handel, evenals vakjournalisten en marketingexperten kiezen de winnaar. Voor de jurering wordt er dit jaar een plant line-up voorzien op dinsdag 9 en woensdag 10 juni bij Takii. Juryleden worden uitgenodigd om te stemmen op afspraak. Dit kan zowel persoonlijk als via Zoom.

Sincerity, Dahlia x hybrida, van Syngenta Flowers

De volledig dubbele bloemen van Sincerity kunnen een diameter bereiken van wel 20 cm. Het ras heeft een grote hoeveelheid vroegbloeiende bloemen in bijzondere tinten: tweekleurig roze en wit met een speels beetje geel in het centrum. Sincerity is compact en goed vertakt en biedt daarmee een fraai gevormde achtergrond voor de prachtige bloemen. Met het hoogtepunt van de bloei in het midden/einde van de zomer en de vroege herfst is deze dahlia een prima keuze voor openbare ruimtes en grote bakken of potten.

Panther, Digitalis x hybrida, van Takii

De wilde Panther heeft een struikvormige groei, met veel uitlopers en nog veel meer bloemen. De noviteit bloeit continu van de vroege lente tot de late herfst en lokt bestuivende insecten naar de tuin. Deze digitalis is de allereerste steriele F1-hybride die uit zaad wordt opgekweekt, en de plant zal zich dan ook niet uitzaaien. De pittige Panther heeft een compacte groeiwijze, wordt 50 tot 90 cm hoog en is helemaal op z’n plaats in grote potten of in de border.

Mystical Midnight Gold, Petunia x hybrida, van Florensis

Midnight Gold heeft donkerpaarse, bijna zwarte dubbele bloemen met contrasterende citroengele randen. Door de vele bloemblaadjes lijkt elke bloem wel een kleine roos. Midnight Gold is een robuuste plant met een uitstekende vertakking. Zet de plant in een hangmand of container en de bloemenovervloed komt als een prachtige waterval over de randen.

Shock Wave Purple Tie Dye, Petunia x hybrida, van PanAmerican Seed

Elke plant van Purple Tie Dye zit boordevol kleine, in het oog springende bloemen, die onder invloed van verschillen in temperatuur en licht telkens weer voor nieuwe spectaculaire patronen in paarse, blauwe en witte tinten zorgen. Het ras floreert net zo goed in kleine tuinen, manden en potten als in gemengde beplantingen. Deze trendy petunia kan tegen de regen en ziet er direct na een bui weer helemaal fris uit. Kwekers zullen onder de indruk zijn van deze uniform groeiende krachtige planten, die net zo makkelijk te produceren zijn als EasyWave.

Main Street Hollywood Boulevard, Solenostemon, van Dümmen Orange

Het donkerrode blad met een rood patroon in het centrum en een helgroene buitenrand van Main Street Hollywood springt enorm in het oog. Deze variëteit is in zijn eentje al een formidabele aanwezigheid, maar is ook de perfecte aanvulling op een beplanting met bloeiende collega’s in bakken en potten. Main Street Hollywood Boulevard is zeer makkelijk te verzorgen, heel het jaar door verkrijgbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Reageer op dit artikel

avatar