Geen Mechanisatiebeurs voor bollensector in 2021

  Vanwege Covid-19 gaat de Mechanisatiebeurs in Vijfhuizen in 2021 niet door. Vorige week besloot het bestuur de beurs, die gepland stond op 12 t/m 14 januari, uit te stellen tot 2022.

  Standhouders en -bouwers zijn inmiddels op de hoogte gebracht door de beursorganisatie, die het eigen besluit betreurt. „Op voorhand spraken we al met de standhouders af dat ze hun geld terugkrijgen als de beurs niet zou doorgaan. Dat gaan we dus doen”, legt secretaris Hans Guldemond van de Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek (SMTB) uit aan vakblad Greenity. De afgelasting zorgt voor een gat in de begroting, maar de stichting heeft volgens Guldemond voldoende in huis om dit gat te vullen. Zo kunnen ze er voor zorgen dat in 2022 weer een beurs (de 71e editie) wordt gehouden in de Expo Haarlemmermeer.

  Bezorgdheid 
  Begin vorige week is het bestuur regelmatig gebeld door standhouders die terecht hun twijfel en hun bezorgdheid uitspraken en of het verantwoord is om de beurs te laten plaatsvinden, schrijft Guldemond in de brief waarin het annuleren van de beurs wordt aangekondigd.  „We hebben ons goed laten informeren en dit is het enige juiste besluit, hoewel erg moeilijk.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties