Gehard glas geen schade door hagelbui Noord-Limburg

  De extreme hagelbui van afgelopen zondagnacht in Noord-Limburg heeft voor tientallen miljoenen euro’s aan schade aangericht in de glastuinbouw, schat organisatie LLTB. Gehard glas bleef echter vrijwel geheel gespaard onder de hagelstenen van bijna vier centimeter groot.

  Dit bevestigt dat het een juiste maatregel is geweest om gehard glas verplicht te stellen bij nieuwbouw, meent Jean Aerts, voorzitter van de LLTB-vakgroep Bedekte teelten. 
„Het is een extra investering, die zich op termijn zal terugbetalen in veiligheid voor onze mensen, en hopelijk ook in een lagere premie. In de toekomst kunnen we namelijk meer noodweer verwachten. Het is bizar dat in april zulke hagelstenen vallen.”

  Volgens Aerts zijn glastuinders over het algemeen tevreden over de afhandeling door de verzekering. „Dat is mijn eigen ervaring, ook na de calamiteiten in Someren in 2016. De afwikkeling is zakelijk, en er zijn wel eens meningsverschillen, maar als je juist bent verzekerd komt de continuïteit van het bedrijf nooit in gevaar door een dergelijke calamiteit.”

  Een gesprek met Jean Aerts over de hagelbui in Venlo is te lezen in Bloemisterij 19.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties