Genomineerde innovaties Groene Sector Vakbeurs bekend

  De drie genomineerde innovaties voor de Innovatie Award van de Groene Sector Vakbeurs zijn bekend: LM-Trac 286 werktuigdrager van Jean Heybroek, Automower 535 AWD van Husqvarna en Lite-Net van Agro De Arend. Deze innovaties zijn te zien op het Innovatieplein.

  De innovatie van Jean Heybroek is een elektrisch aangedreven LM-Trac 286 werktuigdrager met brandstofcel. Deze machine gebruikt waterstof als schone brandstof. De werktuigdrager is op initiatief van de Milieudienst Groningen door Clean Energie gerealiseerd.

  De Automower 535 AWD van Husqvarna is een robotmaaier die geschikt is voor extreem hellende gazons, tot een helling van 70%, met een aandrijving op alle vier de wielen. De robotmaaier is ook inzetbaar op ruw terrein. Verder beschikt het over een GPS-navigatie en aansturing en monitoring op afstand via Husqvarna Fleet Service.

  De Lite-Net van Agro De Arend is een bio-afbreekbaar net dat om de kluit van bomen of heesters wordt geplaatst. Het net heeft een hoge vochtopname bij watergeven en geeft dit af wanneer de boom of heester water nodig heeft.

  Deze drie genomineerde innovaties scoorden volgens de jury het beste op de criteria: Is het concept vernieuwend? Is het een echte primeur? Speelt het in op actuele thema’s? Helpt het de sector vooruit? Heeft het aansluiting met de dagelijkse praktijk?

  Innovatieroute
  De Innovatie Award is een nieuw initiatief op de Groene Sector Vakbeurs. Alle ingestuurde innovaties zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit Egbert Roozen (directeur VHG), Ralph Mens (hoofdredacteur Tuin en Landschap), Sjoek van der Maarl (sectorspecialist Hoveniers en groenvoorziening Stigas), Timo Kruize (werkvoorbereider/hovenier, WorldSkills 2017 Abu Dhabi) en Mattijs van Dalen (accountmanager duurzame leefomgeving NL Greenlabel). Alle aanmeldingen voor de Innovatie Award, dus ook de niet-genomineerden, vormen samen de Innovatieroute op de Groene Sector Vakbeurs 2019.

  Jubileumeditie
  De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 15, 16 en 17 januari te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden van deze jubileumeditie zijn iedere beursdag van 13.00 tot 21.00 uur. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 17.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties