Genomineerden FleuroStar Award 2019 bekend

Fleuroselect heeft de zes genomineerden voor de FleuroStar Contest 2019 bekend gemaakt. Op 14 juni wordt bekend wie de opvolger wordt Osteospermum Purple Sun van Selecta one. Dan is de uitreiking bij Syngenta Flowers in De Lier.

De planten staan tentoongesteld op 9 locaties tijdens de FlowerTrials. Een vakjury van meer dan 30 professionals uit het vak beoordeelt deze nieuwkomers op wow-factor op het verkooppunt en handelswaarde.

De genomineerden:
• Xerochrysum bracteatum Granvia Gold van MNP Flowers

Met hun unieke structuur trekken de bloemblaadjes van Granvia Gold meteen de aandacht: ze lijken gemaakt van crêpepapier en knisperen als je ze aanraakt. Deze nieuwe strobloem heeft grote bloemen met een felgele kleur. Granvia Gold is sterker, vertakt beter en bloeit vroeger dan andere variëteiten op de markt.

• Pelargonium zonale Survivor Idols Rosalinda van Dümmen Orange

Survivor Idols Rosalinda is een stevige plant die schattige bloemen produceert. Ze zien er namelijk uit als miniroosjes. De helderroze kleur komt optimaal tot zijn recht tegen de donkergroene bladeren. Het ras vertakt goed en bloeit van zomer tot de herfst.

• Pelargonium hybrida Red Explosion van Florensis

 

Pelargonium hybrida Red Explosion blijft natuurlijk compact en heeft geen groeiremmers nodig. De pelargonium is verder hitte- en droogtebestendig, reinigt zichzelf en produceert talrijke bloemen van zomer tot in de herfst.

• Pelargonium interspecific Pretty Little Pink Splash van Syngenta Flowers

Pelargonium interspecific Pretty Little Pink Splash is een vegetatief vermeerderde pelargonium veredeld uit verschillende soorten met veel tweekleurige bloemen in roze tinten. Deze enkelbloemige, mooi vertakte en stevige plant kan goed tegen de hitte en heeft een bolvormige groeiwijze.

• Begonia x hybrida Viking Red on Chocolate van Sakata Ornamentals

Viking Red on Chocolate heeft een stevig, glanzend blad met unieke donkere chocoladekleur. Onder alle weersomstandigheden blijven de bladeren donker en contrasteren mooi met de helderrode bloemen. Deze hybride begonia doet het goed in zowel hete zomers als koelere seizoenen.

• Begonia elatior Dreams Garden MacaRouge van Beekenkamp Plants

 

Dreams Garden MacaRouge presteert uitstekend en heeft weinig verzorging nodig. Deze staande tuinbegonia produceert enkele, helderrode bloemen met geel hartje. MacaRouge is verder een krachtige groeier.

Lees in onze digitale magazine een interview met juryvoorzitter Heike Gronemann over 10 jaar FleuroStar Award.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties