Geothermieproject Bergschenhoek levert eerste aardwarmte

Het geothermieproject van Wayland Energy in Bergschenhoek is met de levering van aardwarmte aan groenteplantenkwekerij Holland Plant officieel in productie gegaan. De levering van de aardwarmte vindt plaats via AgroEnergy, onderdeel van Eneco.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om Holland Plant aan te sluiten op het warmtenet van Wayland Energy, dat voorheen bekend stond onder de naam Warmtebedrijf Bergschenhoek. Directeur Wim Willemse van Holland Plant: „Wij zijn verheugd dat de warmtelevering nog in 2017 heeft kunnen plaatsvinden en dat we daarmee onze teelt en het bedrijf verder kunnen verduurzamen. Met de overstap van fossiele energie naar duurzame aardwarmte realiseren we een forse reductie aan CO2-uitstoot. Dankzij de aardwarmte kunnen wij onze klanten CO2-neutraal geproduceerde planten en daarmee een stukje duurzaamheid bieden.”

In augustus startte de boring naar aardwarmte op de locatie naast Holland Plant aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek. In totaal zullen er uiteindleijk vijftien glastuinbouwbedrijven in Bergschenhoek en Bleiswijk via AgroEnergy aardwarmte uit dit warmtenet gaan afnemen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties