Gerberakwekerij De Zuidplas kiest niet voor uitbreiding

  Voor gerberatelers Leen en Juriaan Weerheim heeft verbetering van de bedrijfsvoering de voorkeur boven uitbreiding. Zo hebben ze Drygairs aangeschaft en de belichting uitgebreid.

  De grootste stap  in een verbeterde bedrijfsvoering hebben de gerberatelers in Moerkapelle gezet met een relatief eenvoudige ingreep. Ze hebben in de kas evenwijdig aan het pad en halverwege overdwars verticale gevels aangebracht. Door die compartimentering is er nu meer beheersing over het klimaat en de gewasgezondheid.

  Hoewel de grootbloemige gerbera het soms moeilijk heeft, houdt De Zuidplas vast aan dit type. „We hebben 90% directe handel. Door de bank genomen raken we de bloemen goed kwijt via onze vaste lijnen.” Van brexit heeft het bedrijf nog geen last gehad, hoewel toch 30% van hun bloemen richting VK gaat.

  Meer weten over de ervaringen met de afzet of het telen in compartimenten? Lees het in editie 30 van het Vakblad voor de Bloemisterij. De scan van gerberkwekerij De Zuidplas is online te lezen via deze link.

  Voor gerberatelers Leen en Juriaan Weerheim heeft verbetering van de bedrijfsvoering de voorkeur boven uitbreiding. Zo hebben ze Drygairs aangeschaft en de belichting uitgebreid. Maar de grootste stap hebben ze gezet met een relatief eenvoudige ingreep: door de kas te compartimenteren hebben ze meer beheersing over het klimaat en de gewasgezondheid.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties