Een gerberakwekerij door de ogen van een vmbo-scholier

Leerlingen van de vmbo-school Prinsentuin Andel brachten onlangs een bezoek aan Mans Allure Gerbera in Brakel. Hun opdracht luidde: breng in beeld welke processen je allemaal op deze kwekerij in de Bommelerwaard tegenkomt en leg uit hoe die werken. Bekijk hier het resultaat.

Nadat vorig jaar de chrysantenkwekerij van Koen Kreling bezoek kreeg van een klas van Prinsentuin Andel viel die eer dit jaar te beurt aan de kwekerij van Kees Mans.

Voor de jongeren is dit, volgens de school, een leuke manier om te ontdekken dat er in de glastuinbouw boeiende banen zijn te vinden. Veel scholieren zijn nog nooit in een kas geweest en zien nu pas hoe high tech het eraan toe gaat in een kas, aldus de school, die onderdeel uitmaakt van ROC West-Brabant.

In de door de scholieren gemaakte video is te zien welke processen zich in een gerberakas afspelen: van beregening, voeding, gewasbescherming en klimaatbeheersing tot energievoorziening, oogsten, sorteren en afleverklaar maken. De leerlingen geven bij elk onderdeel uitleg.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties