Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Gerichter watergeven met WateringNow.com

Gerichter watergeven met WateringNow.com

0

WateringNow.com is de watergeefapplicatie die Delphy, B-Mex en Florinco ontwikkeld hebben. Tijdens de beurs IPM Essen heeft de eerste grootschalige presentatie aan telers plaats gevonden.

De watergeefapplicatie geeft de vochtigheid in de pot in grafieken weer en geeft telers handvatten en advies over het beste moment om water te geven. De vochtigheid in de pot kan met sensoren van verschillende leveranciers gemeten worden. Een groei- en klimaatmodel berekent de verwachte verdamping op basis van plantontwikkeling en weersverwachting. Telers kunnen zelf randvoorwaarden instellen die voor het type plant en watergeefstrategie gewenst zijn. De uitkomst is een helder overzicht van de kraanvakken, met vochtgehalte in de pot en advies voor moment van watergeven voor de eerstkomende dagen.

„Nieuw aan de app is dat informatie uit de sensoren omgezet wordt in bruikbare informatie. Hoe meer telers de app gaan gebruiken des te meer discussie er ontstaat over watergeefstrategieën en hoe beter geadviseerd kan worden op basis van wat zie ik en wat wil ik”, licht Klaas van Egmond toe.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar