Gerrit Aarninkhof wenst herhaling perkgoedseizoen 2018

Door het koude voorjaar ontkent Gerrit Aarninkhof niet dat ook hij enkele vroege voorjaarsbloeiers en violen in groene containers heeft moeten afvoeren. Gelukkig zijn de aantallen binnen de perken gebleven. Ondanks deze tegenvaller tekent de potplantenteler direct weer voor een perkgoedseizoen als afgelopen jaar. „Het omslagpunt kwam rond 6 april en sindsdien is het voor de afzet van perkgoed geen dag slecht geweest. Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus Aarninkhof.

Aarninkhof teelt zijn potplanten op zijn kwekerij in Denekamp met de seizoenen mee, te beginnen met vroege voorjaarbloeiers als primula, myosotis, ranonkel en violen. Daarna breekt een lange periode aan met geraniums, stekperkgoed en perkgoed uit zaad. Tegen de zomer wordt het tijd voor onder meer bolchrysanten, lavendel en celosia om vervolgens het jaar uit te luiden met najaarsviolen.

Nieuw eensluidend concept

Voor zijn gehele assortiment schakelt Aarninkhof binnenkort over op een fullcolor-pot waarmee de diverse producten meer hun eigen identiteit krijgen via een vrolijke, niet te schreeuwerige uitstraling. Niet te schreeuwerig zodat elk tuincentrum het kan blijven inpassen in hun eigen huisstijl.

Lees vrijdag 2 november een uitgebreide bedrijfsreportage bij Gerrit Aarninkhof in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties