Geslaagde eerste editie Jongerendag Boomkwekerij

  Op 26 augustus hield LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomer­bloemen de allereerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij. Zo’n 150 jongeren die in de sector werken en teeltopleidingen volgen kwamen af op de dag met technologische innovaties, toespraken ­en presentaties.

  Wie aan komt rijden bij De Buurte kwekerijen in het Gelderse Oene kan het niet ontgaan dat hier de eerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij wordt gehouden. Langs de weg geven grote ­mobiele matrixborden de parkeerplaats aan. Op het hoofdterrein staan verschillende stands van bedrijven en ­organisaties die laten zien wat voor mogelijkheden er zijn in de boomkwekerij. De felgroene tractor naast het podium springt meteen in het oog. Niet alleen rijdt deze op waterstof, maar de tractor kan ook om zijn eigen middenas draaien.

  Van Zundert tot Winschoten ontving de organisatie aanmeldingen voor de eerste Jongerendag Boomkwekerij. Foto: Sam Koster

  Jonge kwekers denken mee

  „Het is toch wat, 150 jongeren zo bij elkaar!” Arno Engels kijkt tevreden het hoofdterrein rond. Sinds dit jaar is hij verantwoordelijk voor ledenbinding en communicatie bij de vakgroep. Engels wil vanuit de vakgroep aan de betrokkenheid met jonge kwekers werken. „Ik kom al jaren bij kwekersbijeenkomsten”, zegt hij. „Steeds weer valt het me op dat jonge kwekers daarbij weinig aanwezig zijn.”

  Benieuwd naar hoe Engels de eerste Jongerendag Boomkwekerij tot stand heeft gebracht? Welke machines nog meer te zien waren? Wat gastspreker Helga van Leur te zeggen had? En hoe deelnemers zelf deze dag hebben ervaren? Lees het artikel in De Boomkwekerij 18, of in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl met extra foto’s en video’s van de dag.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties