Gezocht: twee telers voor productie medicinale cannabis

Het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) heeft een aanbesteding uitgezet voor de teelt van medicinale cannabis in opdracht van de Nederlandse overheid. Deze telers mogen de komende jaren als enige in Nederland legaal medicinale cannabis telen van constante en farmaceutische kwaliteit voor medicinale doeleinden en onderzoek.

De aanbesteding bestaat uit één perceel voor twee contractanten. De voorwaarden waaraan de telers moeten voldoen staan in het aanbestedingsdocument op TenderNed. Het BMC verzorgt sinds 2003 in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de productie, verpakking en distributie van medicinale cannabis.

Omdat het contract met Bedrocan ten einde liep, is op 1 maart 2018 een nieuwe aanbesteding uitgezet (net zoals in 2008 en 2013). Echter, is deze in juli 2018 weer ingetrokken, omdat enkele grote partijen klaagden over het ’Level Playing Field’. Bij de vorige tenders is de teelt altijd toegewezen aan Bedrocan in Groningen.

De aanbesteding bestaat uit twee fasen: de selectiefase en de gunningfase. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 25 november 2019 inschrijven voor de selectiefase. Deze fase eindigt medio januari 2020 met de bekendmaking van de geselecteerden voor de gunningfase.

Het BMC maakt in het eerste kwartaal van 2021 het voornemen tot gunning bekend.

Lees vrijdag in het Vakblad voor de Bloemisterij een interview met Thomas Rau, woordvoerder van de Legale Cannabis Coalitie.

Dit filmpje van het Ministerie van Volksgezondheid geeft uitleg over de teelt van medicinale cannabis.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties