Glastuinbouw is en blijft op het netvlies van inspectiediensten

Het merendeel van de glastuinders heeft zijn werknemers gezond en veilig aan het werk. Áls er echter overtredingen worden geconstateerd bij glastuinders, concludeert de Inspectie SZW dat het regelmatig ’bewuste’ overtredingen zijn. Dat is de reden dat de inspectiedruk wordt opgevoerd om de goeden niet onder de kwaden te laten lijden.   

In september is er een gerichte inspectieronde geweest van de Inspectie SZW (ISZW) in de glastuinbouw. De resultaten zijn nog niet bekend, wel waarop geïnspecteerd is. In de gehele agrarische sector komen onderbetaling, illegale tewerkstelling en overschrijding van de arbeidstijden voor. Ook zijn relatief veel werknemers blootgesteld aan veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Zo hebben veel werknemers te maken met gevaarlijke stoffen, zoals gewasbeschermingsmiddelen.  

De inspectiedienst had ook speciale aandacht voor arbeidsmarktfraude in relatie tot arbeidsmigranten.

Lees waarom de Inspectie SZW de glastuinbouw als risicosector beschouwd in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 49. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties