Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Glastuinbouw Nederland screent huisvestingslocatie

Glastuinbouw Nederland screent huisvestingslocatie

0

Bij het noodplan voor extra huisvesting in Westland screent Glastuinbouw Nederland zelf eerst de voorgestelde locaties.

De gemeente Westland stemde deze week in met een tijdelijke noodvoorziening voor circa 1.000 bedden in glastuinbouwgebieden binnen haar grenzen. Daarmee komt Westland de ondernemers tegemoet. De stap wordt door Glastuinbouw Nederland gezien als een doorbraak. In maart stuurde de organisatie een brandbrief met werkgeversorganisatie VNO-NCW over de directe huisvestingsnood.

Stempelfunctie

Glastuinbouw Nederland blijkt bij de uitvoering ook een ‘stempelfunctie’ te spelen. De organisatie benaderde 10 geregistreerde uitzendbureaus om met voorstellen te komen voor locaties. Dat mag niet op teeltbedrijven zelf zijn, maar op braakliggende grond. Glastuinbouw Nederland beoordeelt vervolgens de locaties. Zo mag het niet in de directe omgeving van loodsen of bassins zijn, maar mogen de tijdelijke wooneenheden ook niet herstructurering in de weg staan of van telers zelf afkomstig zijn. Glastuinbouw Nederland stuurt de goedgekeurde locaties vervolgens door naar het college van burgemeester en wethouders.

Bron: Jeroen Verheul, redacteur Groenten en Fruit

Lees in Bloemisterij vrijdag interview met wethouder Zwinkels over de noodhuisvesting of nu al in e-magazine.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar