Goede prijzen Royal FloraHolland houden aan

De prijzen voor snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten die kwekers via Royal FloraHolland verhandelden waren in april goed. Evenementen vinden niet plaats, maar verder vinden sierteeltproducten hun weg via de verkooppunten in Europa.

De enige bloem die het in april 2020 – de eerste volle coronamaand – goed deed was roos. Dit kwam doordat er weinig aanvoer uit Kenia was. Troschrysant werd het zwaarst getroffen omdat deze bloem relatief sterk afhankelijk van de export is. Beter is om april 2021 te vergelijken met april 2019. Uit die vergelijking blijkt dat handelaren vorige maand over het algemeen goed geld neerlegden voor snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten.

Voor 6,8% meer verkochte stuks snijbloemen betaalden afnemers gemiddeld 26 cent. Dit is 21,5% hoger dan in april 2019. Per product zijn er onder het kopje ‘gemiddelde prijzen’ bijna louter plusjes. Voor roos betaalde de handel gemiddeld 20 cent (+21,2%). Voor tulp was dit 18 cent (+14,7%). Cymbidium is een uitzondering. (..)

Lees het volledige artikel in editie 18 van de Bloemisterij. Digitale abonnees kunnen het artikel nu al via mijnbloemisterij lezen.

Geen abonnement? Kijk hier voor de mogelijkheden of bel, 071 5659644

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties