Goede Valentijn voor Van den Ende Rozen

  Valentijn blijft een goede dag om rozen te geven, zegt teler Tim van den Ende. De laatste jaren zijn volgens hem eigenlijk alle feestdagen positief voor de vraag naar rozen. Het familiebedrijf Van den Ende Rozen in Monster, dat uitbreidt met 3,5 ha Red Naomi!, merkt dat er steeds meer vraag komt naar hun product.

  Die extra vraag naar rozen wil het bedrijf met hun eigen product invullen, want alleen op die kwaliteit hebben ze 100% invloed. De verkoop voor Valentijn begon voor Van den Ende Rozen al driekwart jaar geleden. Toen kwamen de eerste aanvragen voor 2021 binnen. Kort voor Valentijn trokken de klokprijzen aan. Dat was ook dit jaar zo. De sneeuw van zondag 7 februari verstoorde de markt een beetje. Maar dat duurde niet langer dan een dag.

  In de nieuwe kas staat alles klaar voor de nieuwe aanplant. De komende weken wordt hij vol gezet met Red Naomi!, de cultivar die ook in de naastgelegen kas groeit. Nieuwbouw en uitbreiding voor het familiebedrijf, want ze zien voldoende kansen om hun marktpositie verder uit te bouwen. Tim van den Ende vertelt er deze week over in het Vakblad voor de Bloemisterij. Het interview is online al te lezen (na inlog) via deze link.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Gea Venema
  Gea Venema
  1 jaar geleden

  Interessant artikel in deze tijd van een groeiende recessie. Helaas wat spelfouten in de tekst.
  Dit maakt het artikel voor mij wat minder plezierig en betrouwbaar om te lezen en te delen :-(.