Gold Medalwinnaars Fleuroselect bekend

    Op de IPM heeft FleuroSelect de Gold Medals bekend gemaakt voor 2016. Drie vaste planten, één kruidenplant en twee eenjarigen werden met goud beloond.

    De drie vaste planten Calamintha nepeta ’Marvelette Blue’ van Van Hemert & Co uit Boskoop, Echinacea purpurea ’Feeling Pink’ en Helenium autumnale ’Western van HM. Clause uit Frankrijk werden met een gold medal bekroond.
    De paarse kruidenplant Ocimum basilicum ’Purple Ball’ van Naric Fruitculture Research Institute uit Hongerije kreeg ook goud, evenals de eenjarigen Cosmos bipinnatus ’Xanthos’ van Van Hemert & Co uit Boskoop en de Petunia x hybrida ’Tidal Wave Red Velour’ van PanAmerican Seeds uit Amerika.

    Fleuroselect kent Gold Medals toe aan nieuwe plantensoorten die getest zijn door onafhankelijke experts op 17 proefvelden in Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Italië, Rusland, Spanje, Zweden en Zwitserland. De bekroonde planten werden vergeleken met bestaande variëteiten op de markt en zijn een doorbraak op het gebied van veredeling en schoonheid. Beoordelingscriteria zijn onder andere innovatiewaarde, uniformiteit, bloeirijkheid en algemene tuinprestatie.