Goud voor Euonymus #Easygreen op Florall

VDW Plant uit Lokeren behaalde dinsdag goud met haar Euonymus #Easygreen-concept in de strijd om de Florall awards op de Belgische sierteelt- en boomkwekerijbeurs in Waregem. In de categorie variëteiten viel boomkwekerij Willy De Nolf net als voorgaande jaren in de prijzen.

De jury van de Florall Awards prees VDW Plant met het innovatieve marketing/pr-concept. De plantenkar of de tafel waarop de Euonymus is uitgestald, is gedrapeerd met aantrekkelijke plaatjes en tekst. „Het is niet alleen bedoeld als heg, maar je kunt er ook vormen mee snoeien en de plant is ook solitair te plaatsen. Dat proberen wij in beeld en tekst te vatten”, verklaart Inge De Clercq,  mede-eigenaar van het bedrijf. „Het totaalconcept plaatst de toepassingsmogelijkheden en veelzijdigheid van de groenkleurige Euonymus in de schijnwerpers”, beaamt de jury in haar beoordeling.

Inge De Clerq van VDW Plant uit Lokeren. (Foto’s Jerom Rozendaal)

Met de marketingcampagne probeert het sierteeltbedrijf, dat ook tuinazalea’s teelt, te profiteren van de crisis in de buxusmarkt. „Door de buxusrups, neemt de vraag naar Buxus in België en Nederland af. Mensen zijn op zoek naar een alternatief. Wij hebben dat alternatief met de Euonymus”, zegt De Clercq. Het concept lijkt niet alleen bij de beursorganisatie aan te slaan, ook de markt ziet er brood in. Zo heeft Intratuin interesse getoond en wil het volgend jaar beginnen met de toontafel. Sinds de komst van de buxusrups, is de Euonymus-afzet en -productie van VDW Plant overigens met 20-30% gestegen.

Willy De Nolf domineert podium

In de categorie variëteiten was boomkwekerij Willy De Nolf hofleverancier met zeven van de elf inzendingen voor de Florall-competitie. Het was dan ook niet vreemd dat het bedrijf uit Waregem het podium domineerde met plaats een en twee.

Laura de Nolf van boomkwekerij Willy De Nolf.

De gouden plak was voor de Morus rotundiloba Mojo Berry, een mini-moerbei die tot anderhalve meter groeit. Positief vond de jury dat de moerbei goed bestand is tegen droogte en hitte. „En het feit dat de plant bloeit op eenjarig en meerjarig hout, maakt dat deze zonder zorgen kan gesnoeid worden.” Volgens de jury past de plant perfect in de trend naar „multifunctionele planten die het zowel goed doen op het terras, balkon als in volle grond.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties