Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Govert Beekenkamp, grondlegger van Beekenkamp Groep, overleden

Govert Beekenkamp, grondlegger van Beekenkamp Groep, overleden

0

Govert Beekenkamp, de grondlegger van Plantenkwekerij Beekenkamp en de Beekenkamp Groep in Maasdijk, is op 8 februari op 88-jarige leeftijd overleden. Dit heeft Beekenkamp Groep vrijdag bekendgemaakt.

De sierteeltsector verliest volgens het bedrijf ‘een ondernemer in hart en nieren en een pionier in de groenten- en sierplantenteelt’. De Groep verliest, zo staat in de verklaring, ‘een grote inspirator, die nog altijd zeer actief betrokken was bij de dagelijkse ontwikkelingen van het familiebedrijf.’

De in 1928 geboren Govert Beekenkamp is in 1951 begonnen als tuinder aan de Tuindersweg in Maasdijk. Hij startte hier op zo’n 1,5 hectare waarop twee druivenkassen stonden. Na enkele jaren is hij gestart met het opkweken van jonge plantjes. Daarmee was de start van Plantenkwekerij Beekenkamp een feit. ‘Door zijn visie op innovatie, enorme inzet en hart voor de zaak heeft hij samen met de medewerkers een prachtig bedrijf weten op te bouwen’, meldt het bedrijf.

Govert Beekenkamp stopte op 67-jarige leeftijd met zijn actieve rol in het bedrijf. Eind 2000 droeg hij het bedrijf overgedragen aan zijn dochters An en Margriet. An en haar zwager Peter Persoon geven nu leiding aan de Beekenkamp Groep.