Green Walk gedaan op Seasonal Trade Fair

Tijdens de Seasonal Trade Fair werden bezoekers uitgenodigd om de ’Green Walk’ te doen. Deze liep langs alle exposanten met een MPS-GAP of vergelijkbaar duurzaamheidscertificaat en herkenbaar aan de ‘Green Walk’ vloertegel voor de stand.

Op de Trade Fair in november lagen de ’Green Walk’ vloertegels er voor het eerst. Volgens beursmanager Wilma van Straalen mede om de ambities van het duurzame platform Floriculture Sustainability Initiative (FSI) te ondersteunen en stimuleren. Die ambitie is om in 2020 90% van de internationaal verhandelde bloemen door FSI-
leden duurzaam geproduceerd te hebben. En onder duurzaam voor Nederlandse telers wordt dan verstaan MPS-GAP, Global-GAP of SKAL-gecertificeerd.

Communicatie kan beter
Bij 80 van de 225 exposanten lag er vloertegel voor de stand. En dan nog was door miscommunicatie niet elke MPS-GAP gecertificeerde exposant voorzien, zoals Reijm Nieuwerkerk. Waar Pim Vente erg van baalt, want het initiatief juicht hij net als veel andere exposanten toe. Vooral om als sector duurzaamheid uit te stralen, beter dan als individueel bedrijf.
Daarentegen ligt bij diverse exposanten wel de tegel, maar hebben ze geen flauw idee van de betekenis. Sowieso toont de handel nauwelijks interesse in de actie, 
aldus verscheidene exposanten.
Uitzondering daarop is Jeroen Meerman, manager operations bij Qualiflor. Voor hem bepaalt het de keuze met welk bedrijf hij zaken doet. Hij verwacht dat collega’s bedrijven zonder MPS-GAP hierop gaan wijzen. „MPS-GAP is nu een marketingtool, straks een minimale leveringseis.”

Hopelijk nieuwe standaard
Zowel voor Vente als Leendert van Muijlwijk, verkoopmanager bij P. van Geest Plantenkwekerij, is MPS-GAP eerder een must dan dat bedrijven zich er mee onderscheiden. Het zal hen niet verbazen als het de nieuwe standaard wordt voor de handel. Ook wel enigszins de hoop. Om daarmee af te zijn van de verschillende middelenlijsten van retailers.
Van Muijlwijk hoopt dat er dan ook consequent naar gehandeld wordt door iedereen. Er zijn namelijk nog steeds handelaren/retailers die een duurzaamheidscertificaat eisen, maar hun ogen dichtknijpen als ze partijen toch goedkoper kunnen krijgen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties