Vakblad voor de Bloemisterij Greenbalanz en Fresco Flowers winnaars Greenovation Award

Greenbalanz en Fresco Flowers winnaars Greenovation Award

0

Greenbalanz en Fresco Flowers zijn de eerste winnaars van de Greenovation Award. Een prijs die Royal FloraHolland in het leven heeft geroepen als waardering voor duurzaamheidsinitiatieven in de sierteeltsectoren.

De winnaar in de categorie Best Concept is Pure Orchids van GreenBalanZ uit Kudelstaart. Bij de kweek van Pure Orchids gebruikt GreenBalanz alleen natuurlijke beschermingsmiddelen en organische voedingsstoffen. De plant is bovendien eetbaar. GreenBalanZ maakt gebruik van ‘gas-vrije kassen’ waarbij in de zomer warmte wordt opgeslagen die in de winter wordt gebruikt. De jury: „GreenBalanZ is een pionier in de organische teeltsector. Pure Orchids is een compleet duurzaam concept.”

Bij Green Balanz serveren ze op de beurs orchideeënblaadjes. Biologisch geteeld, vrij van residu: kortom prima eetbaar.

De award in de categorie Best Article is toegekend aan Eco Flowerbag van Fresco Flowers uit Aalsmeer. Fresco Flowers gebruikt afval als een waardevolle grondstof. De Eco Flowerbag is samen met Kras Recycling ontwikkeld. Het is een luxe draagtas voor bloemen. Er is sprake van eenvoudig gebruik èn bescherming van de bloemen. Het product is gemaakt van 100% gerecycled verpakkingsmateriaal voor bloemen. De jury: „Het is mooi om te zien dat afval wordt omgezet in een nieuw nuttig product.”

Eco Flowerbag is gemaakt van 100% gerecycled verpakkingsmateriaal voor bloemen.

Het publiek heeft gestemd op nominaties door een vakjury. De uitreiking door Lucas Vos, CEO Royal FloraHolland, heeft plaatsgevonden op de tweede dag van de Trade Fair.

v.l.n.r. Herman Ribberink- Kras Recycling, Jaap Buis- Fresco Flowers, Lucas Vos, Vivien Zweekhorst- Greenbalanz en Lennard van der Weijden- Greenbalanz

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar