Greenport Aalsmeer moet Flower Valley worden

Het Silicon Valley van de sierteelt; dat is wat Greenport Aalsmeer over enkele jaren moet zijn. Een regio waar kwekers, onderwijs, onderzoek en toeleveranciers samenkomen onder de werknaam Flower Valley. „Met hun activiteiten en resultaten mag de glastuinbouwsector veel meer naar buiten treden”, vindt Ronald van de Breevaart, programmamanager van de Greenport Aalsmeer. Een traject met ambities, maatwerk en transformatie is gaande.

Van de Breevaart, programmamanager van de Greenport Aalsmeer, ziet de Flower Valley al voor zich. „De tuinbouw mag veel trotser zijn op wat er bereikt wordt”, vindt hij. „Niet alleen kwekers, maar ook onderzoeksinstellingen zouden hier meer mee naar buiten mogen treden.”

Hotspot van groene opleidingen
Greenport Aalsmeer gaat dit oppakken met andere partijen. Ook het Wellant College speelt een belangrijke rol; dit moet de hotspot van de groene opleidingen worden. Het plan is nog in de verkennende fase; in 2021 wordt hier meer over bekend. „We zijn in gesprek met Floriworld, omliggende Greenports, Bloemenbureau Holland en onderwijsinstellingen, onderzoek en ondernemers. Het doel is vertellen en laten zien dat de glastuinbouw een prachtige sector is om in te studeren, te werken én te ondernemen.”

Mooie kansen voor de regio
Greenport Aalsmeer is er trots op dat veel veredelaars in deze regio gevestigd zijn. André Smaal, aandeelhouder van veredelingsbedrijf Agriom in De Kwakel, geeft aan dat een Flower Valley mooie kansen biedt voor deze regio: „Het is buitengewoon nodig. De ketenpartijen hebben hier jarenlang naast elkaar geopereerd. Ik zie inmiddels een trend dat meer handelsbedrijven gaan samenwerken met veredelaars.”

Meer lezen over de ontwikkelingen in Greenport Aalsmeer, bekijk hier vast het digitale artikel (met inlog!). Het complete verhaal staat vandaag in de fysieke editie van Vakblad voor de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties