Greenport Horti Campus Westland stap dichterbij

    De bouw van de Greenport Horti Campus Westland, dé internationale kennis- en onderwijshotspot in de tuinbouw, is een stap dichterbij gekomen. Afgelopen week bereikten vier partijen op hoofdlijnen overeenstemming over de uitgangspunten van de nieuwe campus.

    De gemeente Westland, Lentiz onderwijsgroep, Demokwekerij Westland en Stichting Food & Flower Xperience Center zetten zich gezamenlijk in voor de campus. Het moet een plek worden waar bedrijfsleven, scholen en kennisinstellingen elkaar ontmoeten en inspireren.

    Kennisuitwisseling
    De vier partijen gaan met elkaar 26.000 m2 inrichten op het terrein tegenover bloemenveiling FloraHolland. Daar krijgen een scholencomplex, een kassencomplex (onderzoekscentrum glastuinbouw) en een expositiecentrum een plek. Het expositiecentrum wordt een bolwerk van innovatie, demonstratie, beleving, events, kantoren en ontmoeting. Docenten, leerlingen, onderzoekers en ondernemers maken gezamenlijk gebruik van een aantal ruimtes om kennisuitwisseling te stimuleren. De eerste contouren van het plan worden woensdag 22 april gepresenteerd aan de gemeenteraad in Westland.

    Bron en beeld: Greenport Horti Campus