Vakblad voor de Bloemisterij GreenTech is dit jaar een volledig virtuele beurs

  GreenTech is dit jaar een volledig virtuele beurs

  0

  De vakbeurs GreenTech, van 20 tot en met 22 oktober, wordt een volledig virtuele beurs, georganiseerd vanuit de RAI in Amsterdam. De beurs is eerder dit jaar vanwege de coronacrisis verplaatst van juni naar oktober. Het zou dan een hybride vorm krijgen, een combinatie van fysieke en virtuele elementen.

   

  GreenTech en RAI Amsterdam, de organisatoren, stellen dat zijn een hoge kwaliteit van een fysieke beurs in 2020 niet kunnen garanderen gezien de onzekere wereldwijde situatie. Mede na overleg met standhouders hebben ze daarom deze week besloten om editie 2020 volledig virtueel te organiseren. Het wordt een driedaags virtuele platform met live kennissessies vanuit verschillende theaters. Ook zijn er online productpresentaties en podcasts over diverse onderwerpen. Wat blijft is de competitie rond de  Innovation Awards.  Tijdens het online event kunnen deelnemers netwerken, chatten en afspraken maken in groepen of 1-op-1.

  Het thema van de beurs in oktober is ‘Follow the sun’, om aan te geven dat het programma zich richt op de verschillende tijdzones en zo de wereldwijde tuinbouwsector wil bereiken.

  Verbinding maken

  Diverse toeleveranciers hebben hun medewerking al toegezegd aan het event. Mariska Dreschler, directeur GreenTech: „Het maakt ons natuurlijk verdrietig dat we dit jaar geen fysieke show kunnen organiseren. Maar we concentreren ons op wat we kunnen doen. Een zeer sterk bewijs van de noodzaak om verbinding te maken is dat we de volledige steun hebben van de tuinbouwsector om een virtueel platform op te zetten om de nog steeds groeiende tuinbouwgemeenschap wereldwijd te bereiken ”.

   

  In 2021 is een fysieke editie van de GreenTech gepland op 15 – 17 juni.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar