Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Groen is meer dan mooi alleen

Groen is meer dan mooi alleen

0

Telers zijn doordrongen van de voordelen van groen, getuige het aantal concepten dat de laatste jaren op de markt is verschenen. Nu de praktijk nog. Het lijkt erop dat architecten, vastgoedontwikkelaars en overheden ook meer het belang van groen in te zien. Het congres ‘Building Green, Smart and Healthy’ was snel volgeboekt.

Groen draagt bij aan een betere gezondheid, waterretentie en luchtkwaliteit. Ook bevordert het het welbevinden en vermindert het hittestress. Verschillende onderzoeken hebben dit reeds aangetoond. Dutch Green Building Council (DGBC), een organisatie van bedrijven die zich sterkt maakt voor verduurzaming van de bebouwde omgeving, organiseerde 31 januari samen met Royal FloraHolland en De Groene Agenda het congres ’Building Green, Smart and Healthy’ om de positieve effecten nog eens uiteen te zetten. En dan met name bij een doelgroep bij wie het groen minder tussen de oren zit, zoals vastgoedondernemers en projectontwikkelaars.

Mede-organisator Jan Kadijk was verrast door de snelheid waarmee de inschrijvingen binnenkwamen. „Er bestaat een toenemende belangstelling voor duurzaamheid en vergroening van gebouwen. Ook is er meer aandacht voor werkomstandigheden in gebouwen en de positieve rol die groen hierin kan spelen. Verdichting in de steden moet niet ten koste gaan van leefbaarheid. Daarom moet er meer geld worden vrijgemaakt voor groen”, motiveerde Kadijk het doel van het congres.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar