‘Groene-kneusjes-box’ is hit op social media

Webwinkel Plantje.nl heeft met zijn ‘Groene-kneusjes-box’ een hardloper aan zijn sortiment toegevoegd. Wat begon als een idee om potplanten met een ‘schoonheidsfoutje’ kwijt te raken, werd door de coronacrisis een manier om het storten van planten te beperken.

Eind februari, de eerste week na de lancering van de ‘Groene-kneusjes-box’ werden er 4.000 boxen verkocht. Inmiddels zijn er zo’n 30.000 boxen met ‘kneusjes’ de deur uitgegaan bij Plantje.nl. De wekelijkse afzet groeit nog steeds. Op Facebook zijn speciale groepen ontstaan die ervaringen met de ‘Groene-kneusjes-box’ delen. Hoe geef jij die planten een tweede kans?, daar gaat het onder andere over. En omdat de inhoud verschilt per box, is het verrassingselement ook onderdeel van de posts op social media.

Al zes jaar zelfstandig bedrijf

Webwinkel Plantje.nl is gevestigd in het pand van Waterdrinker in Aalsmeer. Ze gebruikt ook het inkoopsysteem van Waterdrinker om verse planten bij kwekers te verzamelen. Plantje.nl bestaat al zes jaar en is een zelfstandig bedrijf dat een breed sortiment planten verhandeld. Omdat er wel eens planten onverkocht blijven en sommige planten wegens ‘een schoonheidsfoutje’ niet afgeleverd kunnen worden, bedacht het bedrijf begin 2020 een manier om het percentage derving te verlagen. Dat werd de ‘Groene-kneusjes-box’; een mix van 8 tot 12 potplanten variërend in de potmaten 8-cm tot 17-cm voor in totaal €19,50 (exclusief verzending en max. 1 box per bestelling). De waarde van de planten in box ligt volgens Plantje.nl bij normale marktomstandigheden en A1-kwaliteit gemiddeld op zo’n €50,- a €60,-.

Coronacrisis

Twee weken na de lancering begon de coronacrisis in Nederland en stortte ook de plantenhandel flink in. Dat merkte Plantje.nl en ook de telers waar Plantje.nl zaken mee doet, vroegen om een oplossing vanwege de plotseling weggevallen vraag naar hun planten. De ’Groene-kneusjes-box’ werd toen een middel om het storten van planten te verminderen. Die sympathieke boodschap werd opgepikt door de media en door klanten; de verkoop begon te stijgen en neemt nog wekelijks toe. Inmiddels bevat de box nauwelijks nog kneusjes die ‘met de juiste zorg en liefde’ nog een lang leven tegemoet kunnen gaan, ofwel een tweede kans verdienen, zegt Denise Snel van Plantje.nl . Het is nu bijna allemaal 1e kwaliteit en verse handel die wij bij 12-13 Nederlandse potplantentelers bestellen.”

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties