Aankoop groene plant snel terug te verdienen door werkgever

De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van planten zijn over het algemeen al binnen één jaar terug te verdienen. Hoofdzakelijk door het lagere ziekteverzuim en het beter functioneren van medewerkers. Daarna levert de investering in planten juist geld op.

Planten zijn bovendien een goedkoop alternatief om luchtvochtigheid in werkruimten te verhogen of ruimten te verkoelen in de zomer. Hier kan gebruik van gemaakt worden bij klimaatbeheersing voor verdere energiebesparing.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research in samenwerking met Fytagoras en een aantal instellingen en bedrijven (PRIVA, Noviflora, IVN, De Groene Stad, Royal FloraHolland, Donkergroen en DGBC).

Vervolgonderzoek

Er komt nog een vervolgonderzoek om de businesscase van de terugverdientijd verder uit te werken. Tia Hermans, projectleider van Wageningen Environmental Research: „We weten dat ondernemers en werkgevers pas overstappen op grootschalige toepassing van planten in bedrijven, als ze er een businesscase in zien die overtuigt. Die businesscase gaan we nu verder uitwerken op meerdere locaties. Op deze manier willen we het voor werkgevers, maar ook facilitaire diensten en personeelszaken, aantrekkelijker maken om te investeren in een groen binnenklimaat op de werkvloer.”

Lees vrijdag 8 februari in het Vakblad meer over de meetbare bijdragen van groene planten aan gezondheid en welbevinden

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties