Groenmedewerker Kampen vervolgd na dodelijk ongeluk

  De medewerker van de gemeente Kampen die vorig jaar betrokken was bij het dodelijk ongeval met een grasmaaier waarbij een meisje van zes overleed, wordt vervolgd. Dat heeft de burgemeester van Kampen bekendgemaakt, meldt RTV Oost. Waarvoor hij precies wordt vervolgd, is niet bekendgemaakt.

  Het ongeluk gebeurde vorig jaar september tijdens de pauze van een basisschool. Kinderen van de school speelden op een grasveld dat bij de school ligt. Op dat moment was een 29-jarige groenmedewerker van de gemeente bezig het gras te maaien. Tijdens het spelen kwam het meisje onder de maaimachine. Ze overleed later aan haar verwondingen.

  De gemeente Kampen neemt naar aanleiding van het ongeluk maatregelen om herhaling te voorkomen. De gemeente heeft eerder intern onderzoek laten uitvoeren door een onderzoeksbureau. Hier zijn drie aanbevelingen uit naar voren gekomen.

  Veiligheidsmaatregelen

  Ten eerste worden extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de maaimachines, zoals het gebruiken van achteruitrijcamera’s en een zwaailamp. Ten tweede worden afspraken gemaakt met scholen over wanneer er wordt gemaaid. Scholen krijgen een dag van tevoren melding als er bij de school wordt gemaaid. Ten derde wordt in kaart gebracht welke opleiding medewerkers nodig hebben om met machines te mogen werken.

  De gemeente Kampen gaat de onderzoeksresultaten en aanbevelingen delen met andere gemeenten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties