Groenrijk wijzigt formule

  Ondernemers van de 25 vestigingen van GroenRijk zijn vanaf 1 januari volgend jaar niet langer franchisenemers van de tuincentrumketen. Zij stappen over naar GRS Retail. Hoe ziet de toekomst van GroenRijk er uit?

  GroenRijk wijzigt haar organisatie en dat doet zij niet uit weelde. De keten telde op het hoogtepunt in 2013 nog vijftig tuincentrumondernemers, maar veel van hen kenden in de jaren daarna een paar moeilijke jaren. Een aantal ging failliet, een paar kozen ervoor om zelfstandig te gaan en weer anderen sloten zich aan bij andere ketens. Inmiddels is het aantal GroenRijk-winkels teruggelopen tot 25 en later dit jaar zullen er nog twee afvallen. Waarom juist nu deze verandering terwijl de tuinbranche goede jaren kent?

  GroenRijk stopt haar franchiseformule en gaat verder als marketingformule onder GRS Retail. (Foto: Ron Barendse)

  „Je moet het dak repareren als de zon schijnt”, zegt Nico Koppenol, die na het vertrek van de directie, vorig jaar als interim-directeur bij GroenRijk Retail terugkeerde.

  Blijft de naam GroenRijk aan de gevel? Wat betekenen de wijzigingen voor de voorkeursleveranciers? Lees het volledige artikel in Vakblad voor de Bloemisterij editie 25. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties