Grondmarkt schudt nog niet op zijn grondvesten

De coronacrisis zorgde voor een schokgolf in de glastuinbouw. Vooral siertelers sidderden en met hen schudde ook de grondmarkt mee. Dat effect lijkt weggeëbd. Of er zich met stijgende grondstoffen- en energieprijzen een nieuwe schokgolf aandient, is koffiedik kijken. Er wordt wel een pas op de plaats gemaakt met investeringen in uitbreidings- en nieuwbouwplannen. Echter, bij groentetelers meer dan siertelers.

Vellekoop Makelaardij-Onteigeningszaken uit Bleiswijk kijkt voor de eerste helft van 2021 terug op een levendige onroerendgoedmarkt met vlotte transacties in heel Nederland. „In de onroerend goed markt zagen wij bij siertelers een zeer positieve stemming en dit uitte zich onder andere in verdere uitbreiding, maar ook investeringen op het eigen bedrijf. Glasgroententelers hadden een meer afwachtende houding; daar was slechts een enkele uitbreiding of overname”, aldus onroerend goed adviseur Dick van der Wel. (..)

Lees de volledige special over de grondmarkt alvast via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij 44.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties