Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Grootbloemige cymbidium ­beter in de markt en mini’s gelijk

Grootbloemige cymbidium ­beter in de markt en mini’s gelijk

0

Halverwege dit seizoen liggen de grootbloemige cymbidiums qua prijsvorming voor op vorig seizoen en de mini’s op een vergelijkbaar niveau. De verschillen per teler lijken vooral bij mini’s groter. De handel is gematigd.

De vraag naar grootbloemigen is er in Oost-Europa, in andere landen minder. En in bijvoorbeeld Zwitserland is helemaal geen vraag naar mini’s”, omschrijft inkoper Wim Ton de markt voor cymbidiums bij de klanten van Jan P. Korenwinder. Gerwin van der Vijver, inkoper bij Hilverda De Boer: „Grootbloemigen blijven bij ons stabiel, kleinbloemig lijkt toch weer iets terug te lopen.” Voor het retailsegment zijn cymbidiums volgens inkopers minder geschikt.

Gerekend vanaf augustus tot en met januari, voor zowel grootbloemigen als mini’s is dat iets over de helft van het seizoen, zakte het aanbod grootbloemigen 11% tot 4,2 miljoen stelen. De middenprijs hiervoor klom met 29 cent per stuk tot €3,84. De aanvoer mini’s was met 2,2 miljoen stuks vergelijkbaar en de middenprijs stokte 1 cent boven dat van vorig seizoen op €1,89.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Avatar
Hermen de Graaf is freelance journalist bij het Vakblad voor de Bloemisterij en Floribusiness

Reageer op dit artikel

avatar