’Grote kansen in India voor Nederlandse bedrijven na Brexit’

Na de Brexit kan Nederland de rol van toegangspoort tot de EU voor India overnemen van het Verenigd Koninkrijk. Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer een week voor de Nederlandse handelsmissie naar India. Aan de missie doen in totaal 131 bedrijven mee, waaronder bedrijven uit de sectoren Tuinbouw en Agro & Food.

„Het VK trekt nu bijvoorbeeld jaarlijks nog meer dan honderd Indiase investeringsprojecten aan. Daarmee zijn de Britten voor veel Indiase bedrijven de toegangspoort tot de EU. Na Brexit kunnen wij als geen ander die rol invullen als de markttoegang vanuit het VK tot de interne markt mogelijk lastiger wordt”, zo zegt De Boer, die tevens zakelijk missieleider is.

De handelsmissie reist in het kielzog van een zware kabinetsdelegatie die bestaat uit minister-president Mark Rutte, minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport. De bewindslieden reizen van 22 tot en met 25 mei af naar India.

Tulpenveld in een vallei in de noordelijke deelstaat Kashmir in India. Foto: Shutterstock

De meereizende Nederlandse ondernemers komen met name uit de sectoren tuinbouw, agro & voeding, water, logistiek & maritiem, hightech & IT, cyber, ruimtevaart en gezondheid. Op woensdag 23 mei vindt in Delhi een bijeenkomst plaats, georganiseerd door VNO-NCW en de Indiase zusterorganisatie CII, met grote Nederlandse investeerders in India en het Indiase ministerie van Economische Zaken over het ondernemingsklimaat. Tevens is er specifieke aandacht voor matchmaking tussen Nederlandse bedrijven en interessante Indiase start ups, onder andere op het terrein van technologie voor schone lucht. Op donderdag 24 mei organiseert VNO-NCW een rondetafelconferentie voor CEO’s van Nederlandse en Indiase bedrijven en premier Narendra Modi.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties