Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Grotere aanvoer van bloemen en planten in januari

Grotere aanvoer van bloemen en planten in januari

0

Uit de statistieken van Royal FloraHolland blijkt dat de snijbloemen- en plantenomzet in januari geplust hebben. De snijbloemenomzet steeg met 3,3% en de kamerplantenomzet nam met 7,9% toe. Deze plussen zijn toe te schrijven aan een hogere aanvoer.

Er werden in januari 3,4% meer snijbloemen verhandeld. De gemiddelde prijs was een fractie lager: die daalde met 0,1% naar € 0,23.

Opvallend was de flinke aanvoerstijging van tulp. In januari was de aanvoer 14,3% hoger ten opzichte van het jaar ervoor. Dit bleek te veel voor de markt. De prijs daalde met 13,2% naar € 0,14.

Meer anthuriums

Bij de kamerplanten steeg de omzet fors (7,9%). Dit is deels terug te voeren op de aanvoer, deze lag 6,4% hoger. De gemiddelde prijs nam met 1,5% toe en kwam uit op € 1,78 gemiddeld.

De aanvoerstijging bij anthurium was groot. In totaal werden er 16,7% meer potanthuriums verhandeld. De prijs daalde met 1,3%. De gemiddelde prijs kwam uit op € 3,06.

De tuinplantenomzet steeg in januari met 20,6%. De aanvoer was flink hoger (+29,5%). Gemiddeld brachten tuinplanten € 1,29 op en dat was 4,9% minder dan het jaar ervoor.

Een compleet overzicht van de veilingcijfers vind je vrijdag 7 februari in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar