Hortipoint Handel wil actie voor behoud van Container Centralen

Handel wil actie voor behoud van Container Centralen

0

De handel uit zijn zorgen over de toekomst van Container Centrale. GASA Group, een van de eigenaren van Container Centrale, heeft een nieuwe aandeelhouder en de handel vreest dat dit een gezonde toekomst van de pool in de weg kan staan. De handel luidt in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week de noodklok.

VGB deelt de zorg van de handel en geeft aan dat er juridische zaken lopen. Matthijs Mesken, directeur VGB, kan er daarom verder weinig over zeggen.

VGB en GASA Group zijn beiden 50% aandeelhouder van Container Centralen. In december 2017 heeft een Deense investeringsmaatschappij echter 80% van de aandelen van GASA Group overgenomen. De handel vreest dat de nieuwe eigenaar geen goed gaat doen aan het functioneren van de pool.

Barto Cleton, commercieel directeur van Container Centralen, meldt dat hun beleid ongewijzigd is. „De gesprekken met onze aandeelhouders geven geen aanleiding om een ander beleid te verwachten”, benadrukt hij.

Meer lezen over de onrust en de maatregelen die genomen worden? Lees het artikel dat vrijdag in het Vakblad voor de Bloemisterij staat.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar