Hank Bartelink: ’Autochtoon is nu cruciaal’


  In de nationale Bossenstrategie die de Rijksoverheid en de provincies hebben vastgesteld, staat expliciet dat er een langetermijnplan komt voor autochtoon plantmateriaal. Een werkgroep onder voorzitterschap van Hank Bartelink (directeur LandschappenNL) gaat dit plan opstellen.


  Waaruit bestaat de werkgroep?
  „De werkgroep moet nog geformeerd worden. We hebben al partijen benaderd. Het zal een slagvaardige werkgroep worden, want begin volgend jaar is het de bedoeling om het langetermijnplan voor autochtoon plantmateriaal op te leveren.”

  Hank Bartelink (foto: Eimer Wieldraaijer)

  Gebruiken jullie daadwerkelijk autochtoon?
  „Dat doen we wel zeker. We zijn ons bewust van de noodzaak en waar mogelijk proberen we autochtoon te gebruiken. Maar de beschikbaarheid is lastig. Het is überhaupt al een crime om aan bosplantsoen te komen.”

  In De Boomkwekerij 25 leest u wat Bartelink nog meer zegt over de vraag naar autochtoon materiaal. Dit nummer ligt vanaf 4 december bij abonnees op de mat. Of leest het artikel in ons digitale magazine.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Rob Bogaards
  Rob Bogaards
  1 maand geleden

  Wel een beetje vreemd om zo de nadruk op autochtoon te leggen als het klimaat zo snel verandert als dezelfde overheid ons doet geloven. De eerste bossen komen pas na 2050 tot wasdom en als de klimaatvoorspellingen uitkomen zou ik kiezen voor herkomsten uit warmere gebieden.