Vakblad voor de Bloemisterij Corona ’Harmonie door corona is mooi, maar niet het nationalisme’

’Harmonie door corona is mooi, maar niet het nationalisme’

0

Kees Noordeloos is niet van slag door de coronacrisis. Wat hem wel zorgen baart, is het opkomend nationalisme door de coronacrisis. „Grenzen gaan op slot, Noord-Europa komt scherper tegenover Zuid-Europa te staan. We moeten allemaal luisteren naar Nederlandstalige muziek, alsof internationale artiesten niet lijden hebben van de crisis.”

De pioenteler en minicampinghouder uit Lutjebroek prijst dat nationaal en lokaal meer harmonie ontstaat. Bijvoorbeeld het aantal deelnemers aan ’Westfries stalletje aan de weg’ is binnen enkele weken gestegen van 1.000 naar 22.000 en het draait als een tierelier. „Ook ik ben gaan deelnemen. Maar toch. We weten allemaal van de laatste echt grote crisis in 1929 waar nationalisme toe kan leiden.”

Maar ja… corona?

„Inderdaad. Ik ben ooit recreatie gaan ontplooien om risico’s enigszins te spreiden. Dat nu zowel de recreatie- als sierteeltsector door een en dezelfde crisis hard worden getroffen, is toch absurd. Van de een op de andere dag was het over en uit in beide sectoren. Definitief in de recreatiesector; de annuleringen stroomden binnen. De sierteeltsector krabbelt weer een beetje op. Hij is ook erg blij dat boeren en tuinder met een multifunctioneel bedrijf in aanmerking komen voor De regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS).”

Kees Noordeloos was vakgenoot in het Vakblad voor de Bloemisterij van week 16. Het artikel is via deze link (na inlog) te lezen in ons digitale magazine.

Reageer op dit artikel

avatar