HBA toont assortiment pothydrangea op VIP-event

Nu door corona de FlowerTrials zijn geannuleerd, organiseert Hydrangea Breeders Association (HBA) een eigen VIP-event. Klanten kunnen een aantal vernieuwende Hydrangeapotrassen bekijken en informatie opdoen. Bezoekers zijn van woensdag 10 juni tot en met vrijdag 12 juni op afspraak welkom in De Kwakel.

Tijdens het VIP-event toont HBA selecties die naar verwachting volgend jaar als nieuwe rassen worden geïntroduceerd. Daarnaast presenteert HBA het beschikbare potsortiment dat bestaat uit meerjarige en rijkbloeiende hortensia’s, opgekweekt in 15-litercontainers bij partner en jongeplantenleverancier Kötterheinrich. Een blikvanger is volgens HBA Finya: een gevuldbloemige helderwitte randbloeier, die doorkleurt naar groen-bordeauxrood. Andere noviteiten zijn de tweekleurige Candy Lips and Sweet Lips en Baladia en Velvet Beauty.

In het afgelopen nummer van de Bloemisterij meerdere alternatieven van deelnemers, zoals bijvoorbeeld PanAmerican Seed.

’Ervaringen met app tijdens FlowerTrials vorig jaar komen dit jaar extra goed van pas’

Tijdens FlowerTrials 2019 introduceerde PanAmerican Seed een app waarmee klanten en kwekers worden geïnformeerd over nieuwe variëteiten. De app is ingedeeld in zes verschillende categorieën, waaronder eenjarigen, potplanten, snijbloemen. Het is een innovatieve manier om de introducties te tonen naast de gebruikelijke brochure. Of de app binnen afzienbare tijd voor de brochure in de plaats komt, betwijfelt Marketing Manager Denise van Kampen. Kwekers ontvangen nog graag een brochure.

Denise van Kampen

Producten zijn te ’liken’ in de app en bij de producten zijn notities te maken. Die zijn vervolgens te sturen naar de eigen e-mail. Het plan was om dit jaar de app uit te breiden. Het idee was dat, bij een bezoek aan FlowerTrials van PanAmerican Seed, door het scannen van een QR-code bij de noviteit direct de informatie verschijnt. Aangezien de FlowerTrials niet doorgaan, heeft de app dezelfde functionaliteiten als vorig jaar. Juist omdat er momenteel minder opties zijn om klanten en kwekers te ontmoeten, is Van Kampen blij met de app als extra communicatiemiddel.

Ze is op de hoogte dat de FlowerTrials-organisatie ook werkt aan een app, die waarschijnlijk voornamelijk als routeplanner zal dienen. Dus beide apps zouden prima naast elkaar kunnen bestaan.

Naast de app worden distributeurs en kwekers op 11 juni uitgenodigd voor het FlowerSTREAM webinar voor de presentatie van veel nieuwe variëteiten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties