’Heffing even hoog als kosten milieucertificatie’

De Ledenraad van Royal FloraHolland vindt dat als telers de verplichting van milieuregistratie en -certificatie niet nakomen na meerdere waarschuwingen heffingen  kunnen worden opgelegd. Het voorstel is om de heffing even hoog te maken als de kosten van milieuregistratie en -certificering. Uiteindelijk kan het niet naleven van de verplichting leiden tot het tijdelijk niet meer kunnen handelen via de marktplaats.

Dit kwam naar voren in de de extra Ledenraadsvergadering van 16 juli 2020. De Ledenraad van Royal FloraHolland kan zich vinden in de grote lijnen van de denkrichting voor handhaving van de verplichte milieuregistratie per 1 januari 2021. Wel werd het belang van het volledige commitment van de handel aan de certificeringseis meerdere malen benadrukt tijdens  Duurzaamheid in de keten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Met het doorvoeren van de verplichte milieuregistratie en -certificering van Royal FloraHolland is onder meer duurzaamheidsmanager Stefanie Miltenburg met het Regieteam Duurzaamheid belast. In het team zitten ook kwekers, waarvan enkele uit de ledenraad. Volgens haar hebben kopers behoefte aan betrouwbare informatie die te borgen is met milieuregistratie. Digitaal en gecontroleerd wel te verstaan, oftewel via een milieucertificaat. „Met een milieucertificaat heb je de noodzakelijke transparantie in handen die de markt eist”, benadrukt de duurzaamheidsmanager in uitgebreid artikel in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties